Турковић тврдио да не зна за убиство Толића

Небојша Томашевић
Турковић тврдио да не зна за убиство Толића

Сарајево - Свједок Тужилаштва БиХ Маријо Сова из Хрватске изјавио је јуче у Суду БиХ да му је оптужени Зијад Турковић, који се терети да је био вођа злочиначке организације, рекао да не зна ништа о нестанку Марија Толића, који је убијен, и да га је питао "Јесте ли то ви дошли с оружјем да ме тражите".

Сова је испричао да је чуо да је касније убијени Митхат Мекић дуговао Толићу 100.000 евра, а Турковић од 30.000 до 40.000 евра.

- Толић и Мекић су раније били у добрим односима, који су неколико мјесеци прије убиства били погоршани. Толић ми је рекао да му је Мекић дужан око 100.000 евра. Поменуо ми је да му и Турковић дугује неких 40.000 евра. Између њих двојице били су добри односи. Не знам у каквим су односима тада били Турковић и Мекић, нисам био ту - рекао је Сова.

Додао је да је са Толићем посљедњи пут разговарао путем телефона 25. марта 2010. године, када га је позвао да његовој супрузи честита рођендан и рекао му да иде у Сарајево. Навео је да се послије тога није јављао на позиве путем телефона.

Испричао је да се са пријатељима распитивао за Толића у Сарајеву.

- Са Турковићем сам се састао у посластичарници "Палма" и питао га да ли зна нешто о Толићу. Рекао сам му сумњам да је убијен и поменуо Мекића, али је Турковић навео да он нема никаквих сазнања - казао је Сова.

Турковић је током унакрсног испитивања упитао Сову "Јесам ли ја, према твојим сазнањима, преварант", а свједок му је одговорио "По мени, ниси, сигурно".

Турковић и његова група, осим за пљачку "Карго центра" терете се за убиства пет особа, међу њима Марија Толића и Митхата Мекића, трговину дрогом и неколико покушаја убиства, прање новца, изнуду и недозвољено посједовање оружја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана