Тукли га летвом и газили ногама

Небојша Томашевић
Тукли га летвом и газили ногама

Бањалука - Оптужени за убиство Ранко Рустић (35) и Вукашин Ритан (21) из Приједора, тукли су Зорана Ритана (40) док је он лежао на земљи, рекао је ово јуче на почетку суђења Рустићу и Ритану у бањалучком Окружном суду свједок тужилаштва Милан Гогић.

Овај свједок је током свједочења мијењао исказ и прво је рекао да није видио како оптужени туку Зорана, а затим потврдио да је ипак то видио. Нагласио је да је побјегао од њих због страха и није видио цијели догађај.

Рустић и Вукашин терете се да су 1. јуна у стању смањене урачуњивости под утицајем алкохола усмртили Ритана.

Брат убијеног Петар Ритан на почетку суђења је затражио  најоштрију казну за убице брата. Други брат Драган је казао да је прије убиства оптужени Вукашин путем телефона звао Зорана те му псовао "мртву мајку" и вријеђао га. Он је казао да је Зоран Вукашину рекао да је он "паликућа" и силоватељ".

- Тог 1. јуна након позива брат је отишао од куће око 13.30 и више се није вратио. Да је убијен чуо сам од комшије Зорана Анђелића. Оптужени Вукашин је заиста силоватељ и паликућа. Он је осуђен на годину дана јер је силовао своју стрину - рекао је Драган.

Према оптужници  Рустић и Вукашин Ритан су 1. јуна прво дошли у кућу Босиљке Г. у којој је био Зоран и  са њим су се посвађали, а затим га и напали. Зоран је тада изашао из куће бјежећи, али су они кренули за њим. Стигли су га на њиви у близини куће М. В. у Кафаништу код Приједора и ту су га обојица тукли док није изгубио свијест и преминуо. Газили су га ногама, тукли дрвеним штапом и летвом. Престали су да га туку када су видјели да крвари и да се не миче. Тада су га почели полијевати водом како би га оживјели, али он је већ био мртав.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана