Трифковић признао убиство сарајевских полицајаца

Аваз
Трифковић признао убиство сарајевских полицајаца

Марко Трифковић, којем се заједно са Савом Маринковићем и Александром Мацаном суди за убиство припадника МУП-а Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, 26. октобра 2018. године, потписао je споразум о признању кривице с Тужилаштвом Кантона Сарајево.

Предмет издвојен

Судија Кантоналног суда Сарајево Игор Тодоровић, који предсједава Вијећем у овом предмету, потврдио је за “Аваз” да је Трифковићев споразум достављен суду.

Предмет против Трифковића је због тога издвојен у односу на остале оптужене, те ће у наредном периоду бити заказано рочиште на којем ће Споразум бити разматран.

Како нам је судија Тодоровић потврдио, Марко Трифковић, према Споразуму, пристаје на казну затвора од 15 година, те остаје да се види да ли ће му ова казна бити изречена.

Оптужени Саво Маринковић, Александар Мацан и Марко Трифковић терете се да су 26. октобра 2018. године, испалили најмање 20 хитаца из пушкомитраљеза у двојицу полицајаца. Адис Шеховић преминуо је на лицу мјеста, а Давор Вујиновић неколико сати касније.

Према наводима из оптужнице, Маринковић, Мацан и Трифковић кобног јутра у 04:15 сати довезли су се у на Алипашино Поље у црном Сеату Леону, власништво Армина Оловчића. Сеата су украли у ноћи између 5. и 6. октобра 2018. на Алипашином Пољу и ставили му неприпадајуће таблице.

Дијелове закопали

Марко Трифковић је, према оптужници, отворио ауто и био ''под хаубом'' Голфа 6 хрватских регистрација који су крали. Александар Мацан је сједио у кабини Голфа који су заједно покушавали упалити, док је Сава Маринковић остао у Сеату Леону на мјесту сувозача и чувао стражу.

Маринковић је, како је навело Тужилаштво, пуцао из пушкомитраљеза на полицијско возило које је у том тренутку наишло, а у којем су били полицајци Шеховић и Вујиновић. Оптужени су потом Сетом побјегли у правцу Лукавице и Пала, гдје су возило и пушкомитраљез раставили на дијелове и закопали.

Истрагом је утврђено да су убице користиле телефон са Скај апликацијом, а који су базне станице телеком оператера регистровале у моменту убиства полицајаца и бијега према Лукавици.

Користио Скај име Монако

Криптовани телефон је 19. и 20. новембра 2018. године регистрован на базним станицама Широки Бријег, Чапљина, Читлук, Љубушки, Груде, гдје се задржао. Уочено је да се враћао 20. новембра. Према наводима из оптужнице, у Грудама је тада боравио Марко Трифковић. Утврђено је да је Трифковић користио Скај име Монако.

Наставак суђења за убиство полицајаца раније је заказан за сутра, 28. маја, саслушањем свједока одбране.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана