Три године затвора због обљубе немоћног лица

Небојша Томашевић
Три године затвора због обљубе немоћног лица

Бањалука - Зоран Б. из Новог Града осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на три године затвора због обљубе над немоћним лицем коју је починио током 2005. године.

Пресуду је изрекло вијеће, којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић.

Према наводима у пресуди, Бабић је обљубио познаницу М. М., која је била малољетна, 25. маја 2005. године у Сводни код Новог Града.

У пресуди се наводи да је М. М. особа заостала у психичком развоју, што је Бабић искористио и злоупотријебио да је обљуби. Додаје се да је поменутог дана Бабић позвао М. М. да са њим изађе на пиће у град, да се друже. У повратку кући Бабић је дјевојку умјесто њеној кући аутомобилом "лада" одвезао у шуму на неосвијетљени дио, гдје ју је обљубио.

Он је у аутомобилу насрнуо на дјевојку и почео да је дира и скида. Она му је говорила да то не ради, али он је наставио да је напада. У једном тренутку дјевојка се успјела отети и кренула је да изађе, али ју је он ухватио и вратио у аутомобил. Након тога је прешао на сједиште гдје је она сједила и обљубио је. Послије тога је дјевојци рекао да о томе не смије никоме ништа да прича и одвезао је кући.

Образлажући пресуду Весна Станковић-Ћосовић је казала да судско вијеће сматра да је оптужба доказала кривично дјело и да је изречена одговарајућа казна.

- Оптуженом је изречена минимална казна по тада важећем закону. Као олакшавајућа околност узето је то што није осуђиван, као и проток времена од почињења кривичног дјела. Отежавајуће је што је ожењен и има своју дјецу, а напао је малољетну дјевојку - рекла је судија Весна Станковић-Ћосовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана