Три године затвора за пет убода ножем

Небојша Томашевић
Три године затвора за пет убода ножем

Бањалука - Срђан Шевић (19) из Српца осуђен је јуче на три године затвора у бањалучком Окружном суду због покушаја убиства познаника Петра Којадиновића (30) из Бајинаца код Српца.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Шевић закључио с Окружним тужилаштвом Бањалука.

Овај споразум прихватило је вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић и осудило Шевића.

Према пресуди, Шевић је 20 минута послије поноћи 29. априла ове године избо ножем у предјелу леђа и врата Којадиновића испред кафића "Стари Србац" у улици Данка Митрова у Српцу.

У пресуди се наводи да је Шевић након краће свађе и туче с Којадиновићем отишао до аутомобила "нисан микра", који је био у близини и из возила узео нож дужине оштрице око 13 центиметара. Потом се вратио пред кафић и одмах с леђа напао Којадиновића. Убо га је пет пута и то у врат и горњи дио грудног коша. На тај начин је Којадиновићу нанио тешке повреде опасне по живот. Којадиновић је спасен само брзом и благовременом интервенцијом љекара.

Образлажући пресуду предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић је казала да је вијеће као олакшавајуће за Шевића узело то што је дјело починио с непуних 20 година, то што није осуђиван и што се покајао. Још је казала да је као  отежавајућу чињеницу за Шевића вијеће узело то што је показао упорност и Којадиновића убо ножем више пута. Прије сукоба избодени Којадиновић је у вечерњим часовима дошао до кафића "Стари Србац" са саиграчима из Фудбалског клуба Младост из Бајинаца након одигране првенствене утакмице Пете лиге Републике Српске, а потом је дошло до крвавог обрачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана