Три године затвора за напаствовање дјевојчице

Небојша Томашевић
Три године затвора за напаствовање дјевојчице

Бањалука - Врховни суд РС правоснажно је осудио Драгу Марчетића (60) из Бањалуке на три године затвора због сексуалног напаствовања дјевојчице.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је судско вијеће потврдило првостепену пресуду коју је у октобру прошле године изрекао Окружни суд у Бањалуци.

- Одбрана је на ту пресуду уложила жалбу која је, након разматрања свих доказа, одбијена као неоснована. Првостепена пресуда је у потпуности потврђена и Драго Марчетић је правоснажно осуђен на три године затвора због кривичног дјела полно насиље над дјететом - рекла је Деспотовићева.

Злочин се догодио 26. новембра 2013. године, а жртва је у то вријеме имала само десет година. У првостепеној пресуди је наведено да је Марчетић кобног дана дошао у дјевојчицин стан, у којем је живјела са родитељима. Када је остао насамо с њом, Марчетић је почео да је пипка по тијелу, а онда јој је завукао руку под блузи и дирао је по грудима. Након тога је  позвао дјевојчицу да с њим изађе из стана како би јој показао свој аутомобил. Причао јој је разне приче и обећао јој да ће је одвести до златаре у граду и да ће јој купити прстен. По уласку у возило, Марчетић је закључао врата и насрнуо је на дјевојчицу љубећи је у уста и по лицу. Не знајући шта ју је снашло, дјевојчица је покушала да се одупре и одбрани, али је напасник није пуштао из снажног загрљаја и наставио је да је љуби и лиже. У једном тренутку са себе је скинуо хлаче и гаће, што је дјевојчица искористила и некако успјела да откључа и отвори врата аутомобила из којег је побјегла. На самом улазу у своју зграду срела је оца, који је одмах примијетио да је узнемирена и да нешто није у реду. Када му је кћерка испричала шта се догодило, цијели случај пријављен је полицији, а напасник је убрзо ухапшен.

Због заштите жртве, суђење је било затворено за јавност. Оптужени се све вријеме бранио са слободе, а пресудом је дужан и да плати трошкове кривичног поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана