Трговац оружјем поново жели нагодбу

Небојша Томашевић
Трговац оружјем поново жели нагодбу

Бањалука - Жељко Ђаковић (42), који је оптужен за шверц оружјем и дрогом, поново жели да се нагоди са Специјалним тужилаштвом Републике Српске о признању кривице.

Ово је казао његов адвокат Бајро Чилић на наставку суђења у бањалучком Окружном суду. Он је рекао да су у току интензивни преговори с тужилаштвом. Ђаковић је већ био закључио споразум о признању и пристао на казну од три године и 10 мјесеци затвора, али је од тога одустао.

Предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић упитала је како је могуће да оптужени једном одустане од споразума, а сад опет жели да га закључи.

Ђаковић је казао да је први споразум потписао јер је желио да изађе из притвора, а да је одустао због велике казне. Саслушан је вјештак тужилаштва Весна Матић, која је у суду образложила да је вјештачењем материје одузете од Ђаковића утврдила да је ријеч о марихуани.

Суђење Ђаковићу обиљежила је расправа између његовог адвоката Бајре Чилића, који је тврдио да неке доказе није добио те се о њима није желио изјашњавати, и тужилаца. Чилић је суду указао и на грешку јер се на једном доказу наводи име институције Окружни суд Бањалука - Посебно тужилаштво.

- Колико ја, знам Посебно тужилаштво у оквиру Окружног суда не постоји - рекао је Чилић.

Након тога специјални тужиоци су истакли да је ту ријеч о штампарској грешци.

Чилић је у судници неколико пута повисио тон и одбијао да се изјасни о доказима. Због тога га је судија Станковић-Ћосовић упозорила да је његово понашање неприкладно и да он одуговлачи судски  поступак, истакавши да га може због тог новчано казнити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана