Тражио изузеће троје судија и двоје тужилаца

Небојша Томашевић
Тражио изузеће троје судија и двоје тужилаца

Бањалука - Витомир Гајић, адвокат Драгана Церовца који је оптужен у случају "Медицинска електроника", јуче је на наставку суђења у бањалучком Окружном суду затражио изузеће трочланог судског вијећа и специјалних тужилаца.

Гајић је навео да су они упознати са исказом оптуженог Никице Бајића у овом предмету па сумња у њихову пристрасност.

Осим Церовца, у овом случају оптужени су већински власник МЕ Миле Радишић, члан УО МЕ и радник Инвестиционо-развојне банке РС Никица Бајић и бивши директор МЕ Жељко Каталина. Терете се да су манипулацијама на тржишту хартија од вриједности снизили вриједност акција МЕ и тако оштетили буџет РС за око 1,1 милион марака. У оптужници је наведено да су Радишић и остали по претходном договору у више наврата манипулисали акцијама МЕ и стварали привид трговања да би снизили вриједност акције. Они су на тај начин снизили цијену са 0,45 на 0,05 марака по акцији.

Гајић је прво тражио изузеће предсједника судског вијећа Весне Станковић-Ћосовић и члана Срђана Форце. Овај његов захтјев одбацило је вијеће судија Окружног суда, послије чега је Гајић затражио изузеће трећег члана вијећа Весне Антонић. Његов захтјев поново је одбијен уз образложење да је он то могао и требало да достави до почетка главног претреса јер су му биле познате чињенице због којих тражи изузеће. Потом је Гајић из истих разлога затражио изузеће специјалних тужилаца Горана Гламочанина и Свјетланке Бијелић.

Суђење је прекинуто, а о његовом захтјеву за изузеће тужилаца одлучиће Специјално тужилаштво РС.

Судија Весна Станковић-Ћосовић је истакла да ни овај захтјев Гајића није оправдан и да је овдје ријеч о одуговлачењу поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана