Трагови оптуженог пронађени у аудију

Небојша Томашевић
Трагови оптуженог пронађени у аудију

Бањалука - Крв Ненада Радинковића (24) из Лакташа, који је оптужен да је возећи "ауди A4" скривио несрећу у којој је погинуо Никола Ђуровић, пронађена је на ваздушним јастуцима на возачевом и сувозачевом мјесту у том аутомобилу.

Ово је рекао вјештак тужилаштва Зоран Обрадовић јуче у бањалучком Окружном суду на наставку суђења Радинковићу.

Окружно тужилаштво терети Радинковића да је 21. августа возећи 116 километара на час из правца Клашница према Бањалуци прошао кроз упаљено црвено свјетло на семафору на путу Лакташи - Бањалука у Раковачким барама и ударио у "фијат типо" који је возио Ђуровић. У овој несрећи тешко је повријеђен пјешак Борис Клечина. Ћуровић је од повреда задобијених у несрећи преминуо два дана касније.

Вјештак Обрадовић је објаснио да је свој налаз урадио анализирајући трагове пронађене у "аудију A6" власништво Драгана Чавића које је узео на основу наредбе тужилаштва. Казао је да је "ауди" за који су му тужилаштво и полиција рекли да је учествовао у несрећи прегледао 20. децембра прошле године и пронашао трагове крви на ваздушним јастуцима возача и сувозача, испод волана и на прагу возачевих врата.

Бранилац Радинковића, адвокат Јасминка Јовишевић приговорила је налазу вјештака и сматра да је незаконит. Истакла је да је возило око пет мјесеци било без надзора полиције и тужилаштва и да су тек потом изузети трагови.

Вјештак саобраћајне струке Мирко Цвитановић казао је да је возач "аудија" Ненад Радинковић прошао кроз црвено свјетло брзином од 116 километара на час и ударио у "фијат типо" који је возио Никола Ђуровић.

- "Aуди" се од удара одбио те ударио пјешака Бориса Клечину који је прелазио улицу, а затим и у "шкоду фабију" која је била заустављена у супротној траци - објаснио је вјештак Цвитановић.

Aдвокат Јовишевић је приговорила и овом налазу и истакла да је у њему тип "аудија" наведен као "A8", док је у оптужници "A4", а у увиђајној документацији "Б8".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана