Свједока частили дрогом, а он им давао новац

Небојша Томашевић
Свједока частили дрогом, а он им давао новац

Бањалука - Свједок тужилаштва Мирослав Давидовић изјавио је у бањалучком Окружном суду да је од оптужене за шверц дроге, учитељице Сњежане Балић-Петрашин (36) из Прњавора "добијао марихуану, а за узврат јој је давао новац за гориво".

Он је на почетку суђења казао да не сматра да је то била класична купопродаја дроге већ је то било више на другарској основи.

Осим Балић-Петрешин, у овом случају за шверц наркотика оптужени су Ади Порча (33), Емир Чупс Арнаут (28) и Предраг Лебурић звани Лебура (41) из Прњавора те Ален Накарадић (25) из Добоја. Њима је суђење почело у петак читањем оптужнице и саслушањем свједока.

Свједок Давидовић у суду је још казао да га је дрогом частио и оптужени Порча коме је некад својевољно давао од пет до десет марака.

Тужилац Сњежана Живковић је казала да је овај свједок промијенио исказ у односу онај дат у тужилаштву, гдје је рекао да је дрогу куповао.

- Изјавили сте и ово: "Знао сам да Сњежана иде у Зеницу да купује дрогу. Дао бих јој 10 КМ за гориво и она ми донесе џоинт"- казао је тужилац.

Исказ дат у истрази измијенио је и други свједок Далибор Раданић. Он је у суду казао да од оптуженог Порче није куповао дрогу већ да га је он частио.

Ади Порча и остали су оптужени да су на подручју Прњавора и Дервенте продавали марихуану и спид по цијенама од 10 до 50 марака од фебруара 2013. до јануара 2014. године. Дрогу су куповали од непознатих лица, а са муштеријама су се о цијени, количини и мјесту испоруке договарали путем телефона. Учитељица Балић-Петрашин, поред сарадње са осталима, дрогу је куповала и продавала самостално. Сви оптужени ухапшени су у јануару 2014. године у полицијској акцији кодног назива "Фортуна".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана