Свједок видио нож у руци Поповића

Небојша Томашевић
Свједок видио нож у руци Поповића

Бањалука - Свједок одбране Радојица Марковић казао је да је видио како се оптужени за покушај убиства Драго Поповић из Кнежева и Неђељко Дукић свађају испред кафића и да Поповић маше ножем.

- Чуо сам да Дукић говори Поповићу: "Зар ја нисам испао човјек према теби". Поповић је у једном тренутку према Дукићу замахивао нечим за шта мислим да је нож, али нисам сигуран јер нисам добро видио. Нисам видио и не знам да ли је Поповић ударио Дукића, али претпостављам да јесте - рекао је Марковић.

Поповић се терети да је 30. јуна ове године покушао ножем да убије Дукића у кафе-бару "Џони" у центру Кнежева. Према оптужници, Поповић је Дукића убо ножем у груди. Томе је претходила свађа и туча између Поповића и Дукића у ресторану на ријеци Угар код Кнежева. Дукић је у ресторану са познаницима славио 30 година матуре, када је дошао Поповић са својим друштвом. Послије одређеног времена, на позив Дукића, Поповић му се придружио.

Свађа је избила када је Дукић замолио Поповића да оде од њиховог стола док друштво и он "не сравне рачуне за пиће и јело". Послије тога свако је отишао својој кући. Истог дана срели су се у Кнежеву и Драго Поповић је убо ножем Неђељка Дукића.

Вјештачењем је утврђено да је у вријеме извршења кривичног дјела Поповић у крви имао 0,66 промила алкохола. Утврђено је да је Дукић, када је убоден био пијан са 1,51 промилом алкохола у крви.

Син убоденог Дукића, Тедо Дукић на суду је изјавио да је његов отац због повреде коју му је нанио Поповић недавно поново оперисан.

- Он се од те повреде никада није добро опоравио. За сада је стабилно и послије операције је код куће. Није баш најбоље - рекао је Тедо Дукић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана