Свједок тврди да возач није возио брзо

Небојша Томашевић
Свједок тврди да возач није возио брзо

Бањалука - Дени Поповић, који је био у аутомобилу са Огњеном Бањцем, који је оптужен да је скривио несрећу у којој је погинуо Ненад Вуксан, казао је да Бањац прије несреће, према његовом мишљењу, није ишао брзо.

Поповић је ово казао у бањалучком Окружном суду као свједок тужилаштва у процесу који се води против Бањца.

- Кренули смо од пекаре и ноћног клуба "Мистик" у насељу Обилићево према роштиљници Биљана, која се налази код Градског моста. Уласком на кружни ток у Обилићеву осјетио сам неки удар и заношење аутомобила, а потом и удар у нешто - испричао је Поповић.

Свој исказ дао је и рођак настрадалог Ненада Димитрије Вуксан, који је казао да не тражи надокнаду штете, само да се оптужени, ако је крив, казни по закону.

Њиховим свједочењем завршено је изношење доказа тужилаштва, а одбрана ће своје доказе изнијети 28. марта.

Бањац је оптужен да је возећи недозвољеном брзином од 98 километара на час 25. априла прошле године "маздом РХ8" ударио пјешаке Ненада Вуксана и Данила Борковића из Бањалуке. Вуксан је на лицу мјеста погинуо, а Борковић је том приликом задобио тешке повреде.

Ова несрећа се догодила након што је Бањац због пребрзе вожње изгубио контролу над возилом када је ушао у кружни ток у бањалучкој улици Цара Лазар и излетио с пута. Након излијетања возило је прешло на тротоар и налетјело на пјешаке. Вјештак тужилаштва Војислав Суботић раније је казао да је оптужени Бањац брзином од 98 километра на час ушао у кружни ток, због чега је и дошло до излијетања возила с пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана