Свједок тврди да су га инспектори тукли жицом

Небојша Томашевић
Свједок тврди да су га инспектори тукли жицом

Бањалука - Свједок тужилаштва Пеђа Станковић изјавио је у петак у бањалучком Окружном суду да су га инспектори ЦЈБ Бањалука Срђан Радуловић, Огњен Стијак и Марко Ковачевић, који су оптужени за трговину дрогом, тукли ногама, жицом по табанима, те га скинули голог и узели му 60 марака које су потрошили на храну.

Станковић је признао да је ухапшен са 50 грама марихуане, али да су му инспектори напаковали оптужницу због које је осуђен на три године затвора. Рекао је да малтретирање није одмах пријавио јер су инспектори у његовом телефону пронашли видео-снимак љубавног односа са супругом, те му запријетили да ће га објавити на интернету ако проговори.  Додао је да му је Радуловић након хапшења савјетовао да ангажује адвоката Милана Романића и то по службеној  дужности јер ће тако боље проћи. Казао му је да ће суд платити адвокату, а он ће се њима одужити.

Други свједок Горан Новалија, осуђиван за трговину дрогом,  казао је да су му инспектори тражили да за њих продаје дрогу, али да је то одбио.

Одбрана оптужених тврди да свједоци лажу и да имају јак мотив да инспекторе осуде, јер су их они хапсили с дрогом и послали иза решетака.

Радуловића, Стијака и Ковачевића Специјално тужилаштво РС терети да су чинили организовано удружење које је хероин и марихуану продавало од краја 2010. до октобра 2013. године. Осим њих, оптужено је још пет инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана