Свједок Тужилаштва промијенио исказ

Небојша Томашевић
Свједок Тужилаштва промијенио исказ

Бањалука - Свједок тужилаштва Данко И. у петак је у бањалучком Окружном суду на суђењу бившем судском полицајцу Драги Ђенићу (46), који се терети за зеленаштво, изнуду и покушај уцјене, измијенио исказ који је дао у тужилаштву.

Он је рекао да му Ђенић није пријетио и тражио да му у замјену за дуг "среди" пензионисање и отпремнину, иако је у полицији и тужилаштву казао да га је Ђенић на основу дуга од 7.000 марака који није враћао на вријеме уцјењивао и тражио да му "среди" пензионисање.

Свједок је пред судским вијећем рекао да му Ђенић није тражио да среди његово пензионисање.

Истакао је да му је Ђенић једном поменуо пензионисање, али да није пријетио и ништа није тражио.

Казао је да је од Ђенића посудио 7.400 марака и да није могао да врати дуг у договореном року.

Навео је да га је Ђенић само позвао и тражио да врати новац.

Рекао је да је Ђенић његовом шефу на радном мјесту рекао да припази на њега те га је то, као и цијели случај, истрауматизовало.

Према Данковим ријечима, он се потом жалио Браниславу Смиљанићу да смири Ђенића и да му мало продужи рок за враћање новца.

Истакао је још да од Ђенића не тражи ништа нити га терети.

Према наводима у оптужници, Ђенић се терети да је покушај уцјене починио над Данком И. којем је позајмио 7.000 марака. На име те позајмице Ђенић је тражио да му среди пензионисање и исплату отпремнине од 30.000 марака.

Терети се и да је С. М. позајмио 18.000 марака с мјесечном каматом од 2.000 марака.

Након што С. М. није могао да му врати дуг и камате, узео је камион "волво" и продао га за 60.000 марака, од чега је 50.000 задржао за себе, а 10.000 дао С. М., којем је рекао да је камион продао за 33.000 марака које је присвојио на основу дуга.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана