Свједок тужилаштва измијенио исказ

Небојша Томашевић
Свједок тужилаштва измијенио исказ

Бањалука - Свједок тужилаштва Аднана Гуњара из Травника изјавила је јуче у бањалучком Окружном суду на суђењу Митхату Хајдарпашићу и другима да није куповала дрогу од оптужених Дарка Матијевића, Немање Мораче, Драшка Дошена и Саше Баришића. Она је промијенила исказ, јер је раније у полицији рекла да је куповала наркотике од њих.

Тужилац Саша Лаботић је прочитао изјаве Гуњареве у којима је током испитивања навела да је код оптужених набављала дрогу посредством свог невјенчаног супруга, такође оптуженог Александра Веселића.

- Хероин сам користила шест година. Новац за дрогу сам набављала тако што сам "имала муштерије за интимно дружење". Паре сам давала Веселићу и он је набављао дрогу. Грам хероина смо плаћали 50 и 100 марака - наведено је, између осталог, у изјави коју је Гуњара прошле године дала у полицији.

У једном од исказа је навела да је чула Дарка Матијевића како говори да дрога коју он продаје припада оптуженом Митхату Хајдарпашићу. Међутим, Гуњара је јуче истакла да то није тачно и да су ту изјаву саставили полицајци, а она под присилом потписала, јер су је у МУП-у Средњобосанског кантона малтретирали и тукли. На питања тужиоца да ли је то пријавила, Гуњара је рекла да није, јер нема коме пошто је полиција и тукла.

Осим Хајдарпашића, Дошена, Баришића, Дарка Матијевића, Мораче и Веселића за трговину дрогом у овом случају суди се Дарковом брату Далибору Матијевићу, Ненаду Бјелајцу, Звонимиру Стефановићу, Милошу Дулићу, Саши Гверићу и Бојани Праизовић. Према оптужници, они су дрогу продавали на подручју Бањалуке од почетка до 23. септембра 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана