Свједоци тврде да нису куповали дрогу од оптужених Кајкута и Дамјановића

Небојша Томашевић
Свједоци тврде да нису куповали дрогу од оптужених Кајкута и Дамјановића

Бањалука - Четворо свједока тужилаштва изјавило је јуче у бањалучком Окружном суду на поновљеном суђењу оптуженима Александру Кајкуту (37) и Владимиру Дамјанићу (32) да од њих нису куповали дрогу.

Свједоци су истакли да су у полицији потписали изјаве да су од Кајкута и Дамјанића куповали дрогу јер су их малтретирали.

Свједок Свјетлана Савић изјавила је да су је инспектори одвели из фирме у којој је запослена.

- Рекли су да уђем у њихово службено возило јер се плаше да ћу побјећи, а нису ми ни рекли зашто ме воде. Возили су кроз град брзином од око 120 километара на час. Тек у канцеларијама полиције казали су да су ме довели јер сам куповала дрогу од Кајкута. Одговорила сам да нисам, али нису ме слушали. Један ми је рекао да можемо да то завршимо на лакши или тежи начин, али да ће они добити своје - казала је Савићева.

Адвокати Кајкута и Дамјанића, Невенка Витомир и Јадранка Ивановић изјавиле су да свједоци у полицији нису испитани у складу са законом. Истакле су да их инспектори нису упознали са одредбама Закона о кривичном поступку који предвиђа да не морају да одговарају на питања.

Кајкут и Дамјанић су у фебруару ове године ослобођени оптужби за трговину дрогом у првостепеном поступку у бањалучком Окружном суду. Они су оптужени да су били чланови групе Драгољуба Пашагића која је од априла до октобра 2011. године у Бањалуци препродавала кокаин и марихуану. Пресуду је послије жалбе тужилаштва укинуо Врховни суд и предмет вратио на ново суђење. У овом поступку у Врховном суду Пашагић и још осам особа правоснажно су осуђени на 25 година и два мјесеца затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана