Свједоци тужилаштва против Горана Суваре добили амнезију

Небојша Томашевић
Свједоци тужилаштва против Горана Суваре добили амнезију

Бањалука - Доказни поступак против Горана Суваре званог Дрот, који је оптужен за пет разбојничких крађа завршен је изношењем доказа оптужбе и одбране у бањалучком Окружном суду.

Предсједник пороте Сњежана Кудрић давање завршних ријечи заказала је за данас. Тако ће овај судски процес на који се чекало више година јер је оптужени био у бјекству бити завршен у свега четири рочишта.

Током суђења оптужени Сувара тврдио је да је невин. Поред неколико свједока пред судским вијећем, саслушани су  свједоци Тужилаштва, односно лица која су према оптужници заједно са Суваром учествовали у пљачкама. Већина њих се није сјећала догађаја из прошлости. Тако је Душко Крндија, иако је осуђен због дјела која се стављају Сувари на терет, рекао да се он ничега не сјећа и тврди да није учествовао у пљачкама.

Тужилаштво терети Сувару да је заједно са више лица током 1993. и 1994. године починио пет разбојништава у којима су од мјештана Младешковаца и Ђулићана код Гламоча пријетећи оружјем отели 5.700 тадашњих њемачких марака. Према оптужници Сувара је  дјела починио заједно са братом Душком званим Ханс, те Миленком и Душком Крндијом, Радованом Толимиром, Миленком Козомараом, Пером Петровићем, Драгољубом Радошевићем, Ратком Симиџијом  и Секулом Бабићем.  У оптужници се наводи да су они од 22. августа 1993. до јануара 1994. године по претходном договору пријетећи оружјем опљачкали породице Омера Хаџића, Есада Фишића, Алема Качара, Хамзе Халила у селу Младешковци и Сулејмана Ћар селу Ђулићани код Гламоча. У овом случају раније су осуђени Горанов брат Душко, те Радошевић,  Петровић и Бабић, док су Душко и Миленко Крндија, те Толимир недоступни правосуђу. Миодраг Козомара и Симиџија су преминули. Горан Сувара налази се у притвору, а недавно је изручен у БиХ из Србије гдје боравио протеклих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана