Свједоци одбране дају Пикули алиби

Небојша Томашевић
Свједоци одбране дају Пикули алиби

Бањалука - Дако Пикула (29) никада није причао да има намјеру да убије требињског кик-боксера Марка Ђерића (25), нити да му причини било какво зло, изјавили су јуче свједоци одбране у бањалучком Окружном суду.

Пикула је оптужен да је учествовао у убиству Ђерића заједно са Радованом Андрићем (19) и Миљаном Ратковићем.

Свједок Пикулине одбране и његов кум Срђан Ђурковић казао је да се с њим дружи 17 година и да за то вријеме никада нису имали сукоб ни међусобно нити с неким другим.

- Колико га знам, Дако Пикула је добар човјек који је спреман увијек да помогне другоме. Никад није био агресиван - рекао је Ђурковић.

Сличну причу поновила су и друга два свједока одбране Мирослав Мркајић и Јован Андрић, рођак оптуженог Радована.

Према оптужници Ђерић је усмрћен 24. маја прошле године у сачекуши испред своје зграде у требињском насељу Полице. Убиство је почињено из безобзирне освете, а убио га је Ратковић хицима из аутоматске пушке.

У оптужници се наводи да је Пикула наговорио Ратковића да усмрти Ђерића, јер се сукобио са овим кик-боксером 12. априла прошле године испред ноћног клуба "Мерлот" у Требињу. Ђерић је тада Пикулу током сукоба ударио шаком у главу пред гостима те одгурнуо његову супругу и није им дао да уђу у локал. То је био мотив освете. Ратковић је пристао да усмрти Ђерића, јер је и он желио да му се реваншира због ранијег сукоба који је имао с њим. Андрић је оптужен да је послије убиства сакрио пушку, која није пронађена.

Судски процес је пребачен у Бањалуку, јер је Пикула, који је био шеф кабинета требињског градоначелника Славка Вучуревића, син судије требињског Окружног суда Милосава Пикуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана