Шверцеру кокаина са Косова година затвора

Небојша Томашевић
Шверцеру кокаина са Косова година затвора

Сарајево - Агим Ељшани (53) из Суве Реке на Косову осуђен је на годину затвора у Суду БиХ због организованог међународног шверца хероина.

Пресуда је изречена на основу споразума о признању кривице који је Ељшани закључио са Тужилаштвом БиХ. Ељшанију је након изрицања пресуде продужен притвор у којем се налази од децембра прошле године.

У пресуди је наведено да је Ељшани био члан организоване групе која се бавила шверцом хероина и сканка из Македоније и Србије у БиХ. Према пресуди ова група је у БиХ у више наврата прокријумчарила око два и по килограма хероина и килограм и по сканка, те 400 грама смјесе за мијешање са дрогом ради повећања њене количине. Припадници ове групе у БиХ су хероин мијешали са парацатамолом и кофеином, те након тога продавали дрогу.

Групом је руководио Али Локај (58) звани Ага и Аљо коме се суђење наставља у Суду БиХ. Остали чланови ове групе су раније признали кривицу и осуђени на основу споразума са тужиоцима. Хакија Меховић је осуђен на двије године и пет мјесеци затвора, а на по 18 мјесеци затвора су осуђени Нијаз Мухареми (52) из Македоније и Нермин Планинчић (39) из Сарајева.  Видак Милић (65) из Зворника и Вахидин Добрача (29) из Сарајева осуђени на по годину затвора.

Група је дрогу шверцовала од јула до децембра прошле године када су откривени и ухапшени у акцији "Оскар"  коју је извела Агенција за истраге и заштиту БиХ (SIPA). Приликом њиховог хапшења полиција је пронашла око килограм хероина, парацетамола и кофеин и прибор  за припрему и мијешање дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана