Шверцерима марихуане четири године затвора

Небојша Томашевић
Шверцерима марихуане четири године затвора

Бањалука - Александар Вукмир и Немања Кутић из Бањалуке осуђени су у Врховном суду Републике Српске правоснажно на по двије године затвора због организованог шверца марихуане.

Пресуда им је изречена након што је вијеће размотрило жалбе одбране на пресуду.

- Вијеће је жалбе одбацило као неосноване и потврдило првостепену пресуду бањалучког Окружног суда - казала је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Вукмир и Кутић су осуђени у бањалучком Окружном суду крајем децембра прошле године у поновљеном суђењу на укупно четири године затвора након што им је укинута ранија пресуда.

Вукмир и Кутић су заједно и на основу ранијег договора током 2011. године продавали марихуану на подручју Бањалуке. Дрогу су продали у два наврата, од чега једном и у Кутићевој кући у бањалучком насељу Паприковац. У образложењу пресуде се наводи да је суд цијенећи све околности оптуженима изрекао блаже казне.

Вукмир и Кутић ухапшени су у октобру 2011. године у Новој Тополи код Градишке. Том приликом код њих је у "форду" у коме су били пронађено око 216 грама марихуане.

Њих је бањалучки Окружни суд 11. маја био ослободио кривице за организовани шверц марихуане. Тада је суд осудио само Вукмира и то на три мјесеца затвора због продаје дроге. Према тој пресуди, Вукмир је посједовао марихуану коју је намјеравао да препрода. Дрога је код њега пронађена контролом "форд фијесте" у Новој Тополи. С њим је у ауту тада био и Кутић. Ову пресуду укинуо је Врховни суд РС уваживши жалбу тужилаштва и цијели случај је вратио на ново одлучивање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана