Шверцерима кокаина седам година затвора

Небојша Томашевић
Шверцерима кокаина седам година затвора

Тузла - Маргарета Хаџић звана Марга (52) из Тузле, Ружица Бабић (39) и Алмир Хамза (42) из Живиница осуђени су у Кантоналном суду у Тузли на седам година затвора због организованог шверца кокаина.

Хаџићева је добила три, а Бабићева и Хамза по двије године затвора. Ово је било поновљено суђење, пошто су у јулу прошле године у тузланском Кантоналном суду били  ослобођени оптужби. Ту пресуду укинуо је Врховни суд ФБиХ који је уважио жалбу Тужилаштва и случај вратио на ново суђење.

Према новој пресуди Хаџићева је организовала групу за шверц кокаина која је дјеловала од децембра 2011. до априла 2012. године. Бабићева и Хамза били су чланови те групе.

У пресуди се наводи да је Хаџићева набављала дрогу коју је предавала другим члановима који су је препакивали у мања паковања, а затим  продавали  већем броју особа на подручју Тузланског кантона. Дио зарађеног новца од продаје дроге добијала је Хаџићева, а дио су дијелили чланови њене групе. Хаџићева је одраније позната по чињењу кривичних дјела. Она је у марту 2013. године  правоснажно осуђена на осам година затвора због покушаја убиства двојице тузланских полицајаца. Према тој пресуди она је да би избјегла хапшење  због шверца наркотицима  26. априла 2012. године хицима из пиштоља тешко ранила припаднике Јединице за посебне намјене МУП-а Тузланског кантона Драженка Вујановића и Младена Дивковића. Хаџићева је у прошлости била актер неколико пуцњава у Тузли. Била је повезана и са злочиначком организацијом Ферида Окића који је у Суду БиХ 2007. године осуђен на 26 година затвора због организованог криминала и тешких кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана