Шверцери оружја још два мјесеца иза браве

Агенције
Шверцери оружја још два мјесеца иза браве

Бањалука - Бањалучки Окружни суд продужио је за још два мјесеца притвор петорици ухапшених у акцији "Маркер 4", који се терете за шверц оружја и дроге.

Притвор је продужен Милораду Глигоревићу, Жељку Ђаковићу, Богдану Ђукићу, Драгану Околићу и Даворину Максимовићу.

Притвор им је продужен на захтјев Специјалног тужилаштва РС, које би у наредна два мјесеца требало да подигне оптужницу против осумњичених. Из суда је саопштено да им је притвор продужен због бојазни да би на слободи могли утицати на свједоке, поновити дјело и јер би њихово пуштање узнемирило јавност.

Сви они се терете за организовани криминал и шверц оружја и експлозива. Према незваничним информацијама, осумњичени Глигоревић је током истраге признао да је продао 15 килограма експлозива, двије пушке и три килограма марихуане извјесном "Драгану". За оружје и двије пушке је "добио" око 4.300 марака, а за марихуану око 9.000 марака. Он је навео да је дрогу набавио од осумњиченог Максимовића, који му је од продаје дао 1.500 марака. Према тужилачком спису, "Драган" је прикривени истражилац Специјалног тужилаштва РС. Осумњичени Ђаковић је у истрази признао да је посредовао у продаји  килограма марихуане између "Драгана" и Дражена Зорановића, који је у бјекству. Рекао је да је за то добио 1.500 евра које је дао Зорановићу, од чега му је он дао 100 марака. Богдан Ђукић се бранио ћутањем. Они су ухапшени у акцији "Маркер 4" Државне агенције за истраге и заштиту (SIPA).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана