Сутра пресуда оптуженим за силовање болесне жене

Небојша Томашевић
Сутра пресуда оптуженим за силовање болесне жене

Бањалука - Суђење Драгану Савичићу (33) и Крстану Радошу (30) из Шипова, који су оптужени за обљубу и покушај обљубе над душевно обољелом особом, завршено је у петак у бањалучком Окружном суду, а пресуда ће бити објављена сутра.

Савичић и Радош се терете да су кривично дјело починили 22. новембра 2006. године над женом тада у доби од 49 година у њеној кући у селу код Шипова.

Савичић је оптужен за обљубу, а Радош за покушај обљубе и наношење лаке повреде.

Окружни тужилац Горан Ракић је истакао да сматра да је оптужница доказана и затражио осуђујућу пресуду.

Одбрана сматра да они нису починили обљубу над немоћним лицем јер то није утврђено.

Савичић је казао да је редовно долазио код жене за чију обљубу је оптужен и да је с њом имао односе. Радош је казао да је у вријеме догађаја за који се терете био пијан.

Према наводима у оптужници Савичић и Радош до куће нападнуте жене дошли око 1.30 часова и ушли унутра. Жену су затекли да спава на каучу и том приликом јој је први пришао Савичић који је силовао. Послије тога јој је пришао Радош у намјери да је силује, легао на њу, али га је она одгурнула. Тада је он ухватио за тијело и ноге и поново покушао да је силује, али га је несрећна жена опет нагло одгурнула. Тада су побјегли.

Са њима је до куће нападнуте жене дошао и Ч. В., који није оптужен, али је предложен за свједока.

Раније је психијатар Нера Зивлак-Радуловић казала  да је утврдила да је нападнута жена душевно тешко болесна особа. Истакла је да је њена болест видљива и да она не може да влада својом вољом. Вјештак форензичке генетике Зоран Обрадовић је казао да је на гаћама изузетим са мјеста догађаја утврдио присуство ДНК оптуженог Крстана Радоша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана