Супруга и љубавник тврде да нису убили Сашу Кулишића

Небојша Томашевић
Супруга и љубавник тврде да нису убили Сашу Кулишића

ДОБОЈ - Дражен Лазаревић (19) и Андреа Кајганић (32), оптужени за тешко убиство Саше Кулишића (45) из Добоја, којег су везали и изболи ножем 30. јануара ове године, негирали су кривицу у добојском Окружном суду.

- Оптужени су се на рочишту које одржао судија за претходно саслушање, у присуству Окружног јавног тужиоца, изјаснили да нису криви за кривично дјело тешког убиства које им се ставља на терет. Предмет ће бити прослијеђен судском вијећу овог суда ради заказивања главног претреса - саопштено је из Окружног суда у Добоју.

Оптужницу против поменутих  подигло је добојско Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Добоју.

Према незваничним информацијама Лазаревић је био љубавник Кајганићеве.

Оптужница поменути двојац терети да су претходно разрадили план злочина у чему је учествовала и малољетна кћерка оптужене и жртве, К. А. која је оцу направила лимунаду са таблетама "треана" да би га омамиле. Те таблете је Андреа раније кришом давала Саши од чега се он осјећао лоше. Према оптужници, таблете "треана" од 10 милиграма је претходно купила Андреина сестра В. М. 29. јануара у Добоју и предала их Лазаревићу, који их је дао К. А.  Малољетница је, према плану и договору са Андреом и Лазаревићем,  таблете сипала у воду с лимуном. Затим је, како се наводи, пиће дала оцу у њиховој породичној кући у намјери да га дејство таблета омами и онеспособи да пружи отпор. Када су таблете почеле дјеловати и Саша Кулишић заспао, К.А. је обавијестила мајку и Лазаревића, који су дошли до куће са изнајмљеним аутима "пежо" и "рено".

- Након уласка у кућу, рекли су малољетници да иде у дневни боравак и затвори врата. Андреа и Лазаревић су затим ушли у спаваћу собу, гдје су задали Кулишићу неколико удараца у главу, нанијевши му рану изнад лијеве обрве. Потом су му облијепили главу траком и то уста и очи, те завезали руке и ноге конопцем и облијепили траком. Тако онеспособљеног су га изнијели из куће и ставили у гепек  "пежоа" - пише у оптужници.

Додаје се да се Лазаревић затим упутио ка мјесту Преслица возећи "рено", док је Андреа кренула за њим "пежоом". Како даље пише, када су стигли у близину излетишта Преслица код базена за воду су из гепека извадили Кулишића и вукли га до оближње низбрдице. Затим су му ножем задали неколико убодних рана у предјелу стомака. Кулишић је преминуо услијед тешког трауматског и хиповолемичког шока. Имао је и друге повреде, укључујући огуљотине и крвне подливе на различитим дијеловима тијела.

Како се наводи у оптужници, након злочина Андреа је отишла у Бањалуку, гдје је изнајмила стан, а Лазаревић се вратио до породичне куће Кулишића, гдје се поздравио са малољетном К. А. и потом отишао у стан В. М. у Добоју гдје боравио неко вријеме па је потом отишао у Бањалуку.

Малољетна К. А. је према плану ујутро назвала кума Б. Д. и рекла му да тате нема код куће, али да су његове личне ствари у кући и да је кревет крвав. Злочин је откривен након што је нестанак Кулишића пријавила кума његове супруге. Она је видјела како Андреа и мушкарац излазе из куће, а потом и трагове крви у кући као и да су ту двије малољетне кћерке убијеног.

Убрзо потом један пролазник је пријавио да је на Преслици у шуми пронађено тијело коме су руке биле везане на леђима шпагом након чега су утврђено да је Кулишић убијен и разоткривени починиоци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана