Суграђанину нанио повреду опасну по живот

Небојша Томашевић
Суграђанину нанио повреду опасну по живот

Бањалука - Повреде Неђељка Дукића (50) из Кнежева које су нанесене убодом ножем, биле су тешке и опасне по живот.

Ово је рекао вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић у бањалучком Окружном суду на суђењу Драги Поповићу (28) званом Бизон из Кнежева који је оптужен за покушај убиства Дукића.

Срдић је појаснио да је Дукић преживио само захваљујући брзој и одговарајућој љекарској интервенцији.

Специјалиста судске психијатрије Мирјана Мишковић казала је да је вјештачењем утврдила да је Поповић у вријеме напада на Дукића био у стању смањене урачунљивости, али не битно.

- Он је личност која има ниску толеранцију на фрустрације и просјечне је интелигенције. У вријеме кривичног дјела био је под дејством алкохола од 0,66 промила, што је и утицало да његове способности да схвати значај дјела и управља својим поступцима буду смањене - казала је Мишковићева.

Додала је да је оптужени током психијатријског вјештачења показао кајање због учињеног дјела.

Вјештак Веселка Бјелаковић рекла је да је вјештачењем крви оштећеног Дукића утврдила да је у вријеме када је убоден био под дејством алкохола од 1,51 промил.

Поповић је оптужен да је 30. јуна ове године покушао ножем да убије Дукића у кафе-бару "Џони" у центру Кнежева. Према оптужници, Поповић је Дукића убо ножем у груди. Том догађају претходила је свађа и туча између Поповића и Дукића у ресторану на ријеци Угар код Кнежева. Дукић је у ресторану  са познаницима славио 30 година матуре, када је дошао Поповић са својим друштвом. Послије одређеног времена на позив Дукића, Поповић му се придружио. Свађа је избила када је Дукић замолио Поповића да оде од њиховог стола док он и друштво не "сравне рачуне за пиће и јело". Послије тога свако је отишао својој кући. Истог дана срели су се у Кнежеву и Драго Поповић је убо ножем Неђељка Дукића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана