Судском портиру из Бањалуке суђење у Прњавору

Небојша Томашевић
Судском портиру из Бањалуке суђење у Прњавору

Бањалука - Судски поступак против Петра Божића (55), портира у бањалучком Основном суду, који је оптужен за преваре и незаконито посредовање, водиће се у Основном суду у Прњавору, одлучио је бањалучки Окружни суд.

Суд је тако прихватио захтјев тужиоца Сњежане Петковић, која је у септембру ове године затражила да Божићу не суди бањалучки Основни суд који је потврдио оптужницу против њега.

Петковићева је на почетку суђења у бањалучком Основном суду свој захтјев образложила "разумном сумњом у непристрасност суда и судије", с обзиром на то да је оптужени дужи низ година радио као портир у тој установи и да је познавао све судије.

Портира Божића терете да је од децембра 2010. до 23. јануара 2012. године у Основном суду Бањалука у више наврата код судија, стручних сарадника и административних радника, посредовао да се обаве службене радње које се не би смјеле обавити, односно да се не обаве оне радње које би требало да буду обављене. За те услуге према наводима из оптужнице, Божић је узимао новчане надокнаде од лица којима је обезбјеђивао наведене услуге. Он је грађанима говорио да има везе код судија и њихових сарадника и да може сређивати брисање казни, али мора за то да буде плаћен. Оптужен је да је само у септембру 2011. године од Бањалучанина Т. Д. против којег се водио кривични поступак узео 2.000 марака како му суд не би изрекао казну. Осумњичени Т. Д. је 17. новембра 2011. године у једном бањалучком тржном центру предао 1.000 марака Божићу, а за преостали износ му дао различит санитарни материјал за купатило у вриједности од 1.093 марке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана