Судски полицајац Драго Ђенић брани се са слободе

Небојша Томашевић
Судски полицајац Драго Ђенић брани се са слободе

Бањалука - Бивши судски полицајац Драго Ђенић (46) из Кнежева, који се терети за зеленаштво, изнуду и покушај уцјене, пуштен је из притвора и изречене су му мјере забране.

Притвор му је укинуло вијеће бањалучког Окружног суда на захтјев његовог адвоката Радована Милаковића.

Изреченим мјерама забране Ђенићу је прописано обавезно и редовно јављање надлежној  полицијској станици, а одузете су му путне исправе. Такође му је забрањено састајање с осталим оптуженима у овом предмету, као и напуштање мјеста боравишта.

Према наводима у оптужници, Ђенић се терети да је покушај уцјене починио над Данком И. којем је позајмио 7.000 марака. На име те позајмице тражио је од њега да му "среди" пензионисање и исплату отпремнине од 30.000 марака. Терети се и да је С. М. позајмио 18.000 марака с мјесечном каматом од 2.000 КМ.

Након што С. М. није могао да му врати дуг и камате, узео је камион "волво" и продао га за  60.000 марака, од чега је 50.000 марака задржао за себе, а 10.000 КМ дао С. М. којем је рекао да је камион продао за 33.000 марака, од чега је за себе узео новац који му он дугује. Ђенић је ухапшен у септембру прошле године у акцији "Кнез 2" заједно с Браниславом Смиљанићем, против којег је судски поступак одвојен.

С њима су оптужени и Сандро Каурин и Славко Тодоровић, којима су изречене пресуде у Окружном суду. Тодоровић је осуђен на десет мјесеци затвора и новчану казну од 500 марака, а Каурин на три године и четири мјесеца затвора и новчану казну од 10.000 КМ због више изнуда и зеленаштва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана