Суђење за покушаја разбојништва: Курир препознао пљачкаша?!

Небојша Томашевић
Суђење за покушаја разбојништва: Курир препознао пљачкаша?!

БАЊАЛУКА - Младен Милаковић, којег је пријетећи пиштољем покушао да опљачка Недељко Весић (27) из Бањалуке, успио је да одгурне оружје од себе и препозна нападача, који га је тада ударио песницом па побјегао.

- То се десило у септембру 2020. године. Радио сам као курир који доставља брзу пошту у компанији “Икс експрес” и требало је да покупим пакет од лица које се представило као Ненад Јунгић у насељу Лауш. Када сам пришао аутом на договорено мјесто, видио сам мушкарца који је имао маску преко лица, али ми је дјеловао познато. Држао је кутију у руци и када сам пришао, тражио је кесу. Сједио сам у ауту и сагнуо сам се да узмем врећицу, а када сам се окренуо, видио сам пиштољ усмјерен ка мени. Уочио сам то кроз прозор возила који је био отворен. Рекао ми је: “Буди паметан, дај паре” - испричао је Милаковић у бањалучком Окружном суду на суђењу оптуженом Весићу.

Још је казао да је тада руком одгурнуо оружје од себе, након чега га је разбојник ударио песницом у лице те побјегао и није ништа од њега отео.

Милаковић је истакао да се касније присјетио одакле му је нападач познат и да је то био оптужени Весић.

- Он је био запослен у истој фирми као и ја. Био је мој радни колега и зато га знам. Радио је око мјесец дана, а колико сам упућен, добио је отказ због неког мањка новца - рекао је Милаковић.

Присјетио се да је оптужени у вријеме пљачке на глави имао бијели качкет и маску преко лица са неким натписом.

- Јесте да је било вријеме короне и да су људи носили маске у друштву, али ми је било чудно зашто је он имао маску на лицу с обзиром на то да је стајао сам на улици. Колико се могу сјетити, мислим да је пиштољ извадио из кутије прије него што га је усмјерио ка мени. Ту кутију је одбацио и послије је нађена током увиђаја - рекао је Милаковић.

Весића бањалучко Окружно тужилаштво терети да је 10. септембра 2020. године починио покушај разбојништва у бањалучкој улици Владимира Роловића у насељу Лауш. Како је наведено у оптужници оптужени је претходно путем телефона позвао раднике брзе “Икс експрес” поште и договорио се о предаји пошиљке.

- Када је радник брзе поште Младен Милаковић дошао на договорено мјесто, оптужени је усмјерио пиштољ ка њему и рекао: “Дај паре и телефон”. Милаковић је пружио отпор, након чега га је оптужени ударио песницом и побјегао не отуђивши ништа - стоји у оптужници.

Телефон

Свједок Никола Бановић испричао је да му је оптужени Недељко Весић тражио “неки стари телефон”, јер му треба за неко кривично дјело.

- Позвао ме и питао имам ли неки стари телефон да му посудим. Нашао сам од сестре неки с разбијеним екраном и однио му. Тада ми је рекао да ће бити нешто, неко кривично дјело и да неће вратити телефон - казао је Бановић у судници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана