Суђење сараднику Окружног тужилаштва: Оптужени тврди да је оштећени преварант и лопов

Н.Т.
Суђење сараднику Окружног тужилаштва: Оптужени тврди да је оштећени преварант и лопов

БАЊАЛУКА - Суспендовани стручни сарадник у Окружном тужилаштву Тарик Хаџибеговић, оптужен да је узео мито од 3.500 евра и крем-намаз нутелу, казао је да је свједок Сенад Зејнић, од кога је према оптужници, примио мито преварант и лопов.

- Рекао сам да је Зејнић преварант и лопов - казао је Хаџибеговић, коментаришући излагање свједока Моме Маринковића. Њега је у даљем образлагању приговора прекинула адвокат Јасминка Јовишевић.

Зејнић је на ранијем рочишту рекао да му је Хаџибеговић тражио 3.500 евра и четири тегле нутеле како би "погурао" истрагу против особа које су од његовог сина изнудиле новац. 

Свједок тужилаштва Маринковић испричао је да је у добрим односима са оптуженим и да је на себе регистровао његово возило.

Казао је да је једном са Хаџибеговићем ишао у Дервенту.

- Замолио сам Тарика да ме одвезе у Дервенту да погледамо ауто које сам купио и да га исплатим. Пристао је, отишли смо и ја сам платио ауто. У повратку је рекао да мора да се види са колегом. Свратили смо у тржни центар "Фортуна". Он је ушао унутра, а ја сам остао напољу. Нисам видио са ким се сусрео, нити смо о томе причали, он није рекао, а ја нисам питао - рекао је Маринковић, који је казао да ради као курир и возач у Републичком тужилаштву.

Хаџибеговића оптужница терети за примање мита. У том документу се наводи да је он од 25. марта до 2. новембра 2021. године у својству службеног лица, као стручни сарадник Окружног тужилаштва у Бањалуци, предузимао истражне радње у кривичном предмету које води ово тужилаштво. 

Наводи се да је више пута телефоном разговарао и састајао се са оштећеним у овом предмету и преносио му информације у вези са истрагом која се води, те од њега тражио мито. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана