Судија ће пријавити двојицу адвоката

Н. Т.
Судија ће пријавити двојицу адвоката

Бањалука - Судија бањалучког Окружног суда Олга Пантић, која води поступак за трајно одузимање имовине стечене кривичним дјелом у власништву Љиљане Стојић, казала је у петак да је понашање заступника Стојићеве неодговорно према суду и да ће о томе обавијестити Адвокатску комору РС.

Љиљана Стојић је супруга бившег генералног секретара и шефа Кабинета предсједника РС Мирка Стојића, који је осуђен на двије године затвора због злоупотребе положаја.

Пантићева је објаснила да су опуномоћеници Стојићеве, адвокати Душан Милетић и Горан Петронијевић само два дана прије рочишта суду доставили адресе свједока, док налаз вјештака одбране нису уручили тужилаштву.

Специјални тужилац Свјетланка Бјелић истакла је да ти потези адвоката воде ка одуговлачењу поступка.

Мирко Стојић, који је кривична дјела починио током 2007. и 2008. године, у петак је у суду изјавио да је имао легалне приходе и да је од њих стекао сву имовину. Објаснио је да је радио у Рафинерији уља Модрича, као и додатне послове у вези са продајом некретнина. Рекао је да су му помагали и родитељи и да му је мајка 2007. године дала 20.000 марака.

Казао је да стан у Новом Саду, чије је одузимање тражило тужилаштво, није купио он већ његова супруга својим новцем и уз помоћ родитеља. Устврдио је чак да није ни знао за куповину тог стана!

Специјално тужилаштво РС затражило је 31. јануара ове године од Окружног суда у Бањалуци да буде трајно одузета имовина Љиљане Стојић у вриједности од око 400.000 марака јер је стечена кривичним дјелом. Затражено је одузимање стана површине 96 метара квадратних и гараже од 14 квадрата у Бањалуци те стана површине 133 квадрата и гараже у Новом Саду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана