Суд тражи психијатријско вјештачење свједока

Небојша Томашевић
Суд тражи психијатријско вјештачење свједока

Бањалука - Судија бањалучког Окружног суда Олга Пантић, која води судски процес против Радослава и Синише Кнежевића, оптужених за разбојништво, затражила је од тужиоца у овом поступку да обави неуропсихијатријско вјештачење свједока Момчила Брборовића.

Судија је истакла да је добила информацију да је тај свједок лијечен на Психијатријској клиници у Бањалуци и да има одређених здравствених проблема.

- Неопходно је да утврдимо да ли тај свједок уопште може да свједочи или не - казала је судија Пантић.

Тужилац Дијана Кукобат прихватила је овај приједлог, након чега је суђење одгођено за крај октобра.

Према оптужници, Кнежевићи су разбојништво починили 2. маја 2011. године у Рађићима код Кнежева, гдје су опљачкали Милутина Велеушића. Том приликом су га тукли и од њега отели 150 КМ. У оптужници се наводи да су они Велеушића прво сусрели у Малићима код Кнежева, гдје он слетио "реноом" у канал поред пута. Ту су му помогли да аутомобил врати на пут, а када им је он за ту услугу дао 10 марака, тражили су 20 КМ. Међутим, он им тај новац није дао већ је сјео у аутомобил и кренуо. Оптужени су тада сјели у свој аутомобил и пратили га све до његове куће у Рађићима. Ту су га напали чим је зауставио возило. Жртву је из возила извукао Синиша, ударио песницом у главу и оборио на земљу. Тада му је пришао Радослав и из џепа капута узео новац.

Овај случај прво је окарактерисан као блажи облик разбојништва и упућен на Основни суд у Котор Варошу. Међутим, овај суд се прогласио ненадлежним и случај је пребачен бањалучком Окружном суду. Због тога ће доћи до измјене оптужнице, која ће Радослава и Синишу Кнежевића теретити за тежи облик разбојништва, за шта су предвиђене и оштрије казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана