Суд разматра жалбе на пресуду педофилима

Небојша Томашевић
Суд разматра жалбе на пресуду педофилима

Бањалука - Поводом жалбе тужилаштва и одбране на пресуду бившем социјалном раднику Анђелку Ђокићу (64) и Игору Рачићу (37) из Бањалуке, који су осуђени у случају злостављања малољетног штићеника Центра за социјални рад Бањалука, јуче је одржано рочиште у бањалучком Окружном суду.

Рочиште је било затворено за јавност, а суд ће своју одлуку у вези са жалбама донијети накнадно.

Ђокић је осуђен на шест година затвора због сексуалног злостављања малољетника злоупотребом службеног положаја. Ђокићев саучесник Рачић осуђен је на годину затвора због искоришћавања дјеце и малољетника за порнографију. Суд је обојицу ослободио оптужби за посједовање и приказивање дјечије порнографије.
Тужилаштво се у овом случају жалило на дио првостепене пресуде којом је Ђокић ослобођен оптужби за посједовање на рачунару порнографских снимака малољетника. Одбрана оптужених Ђокића и Рачића сматра да њихови клијенти треба да буду ослобођени кривице јер за то нема доказа.

Суђење Ђокићу и саучесницима трајало је готово годину и било је затворено за јавност ради заштите идентитета малољетника који је био жртва.

Ђокић и Рачић су ухапшени 23. јуна 2011. године у акцији "Спарта" због сумње да су починили сексуално злостављање малољетних штићеника Центра за социјални рад. Са њима је био ухапшен и касније оптужен и Миливоје Голић, против којег је поступак раздвојен јер је утврђено да није психички способан да прати суђење. Голић је оптужен за задовољавање полних страсти пред другима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана