Суд БиХ пустио на слободу убицу из Хрватске

АТВ
Суд БиХ пустио на слободу убицу из Хрватске

САРАЈЕВО - Суд БиХ пустио је на слободу Ивана Јурића, који је прошле седмице ухапшен у Бањалуци по међународној потјерници коју је због убиства за њим расписала Хрватска.

- У поступку изручења потраживаног Ивана Јурића, по међународној потјерници НЦБ Интерпола Загреб, одлучујући о одређивању мјере привременог притвора према потраживаном, суд је донио рјешење којим одбио захтјев државе молитељице за привремено притварање потраживаног садржан у међународној потјерници, наводи Суд БиХ.

Додају да су према потраживаном Јурићу одређене мјере забране и то забрана путовања ван БиХ, забрана напуштања боравишта и обавезно јављање надлежном органу.

- Изречене мјере забране могу трајати док за истим постоји потреба, а најдуже до окончања екстрадицоног поступка или другачије одлуке Суда, с тим да ће се контрола оправданости изречених мјера забране вршити свака 2 (два) мјесеца од доношења посљедњег рјешења, наводе у Суду БиХ.

Јурић је ухапшен након што је у Бањалуци физички напао једну особу. Провјерама је утврђено да је за њим расписана потјерница ради извршења кривичне пресуде због почињеног кривичног дјела убиство.

Као што је АТВ писао Јурића је Жупанијски суд у Славонском Броду осудио на 10 година затвора због убиства Милана Губића (31) 22. августа 2017. године. Злочин се догодио испред кафића ”Хајдук” у Славонском Броду када је Јурић у Губића испалио три хица из пиштоља. Несрећни човјек је сутрадан преминуо од посљедица задобијених повреда.

Пресуду је потврдио и Врховни суд Хрватске и за Јурићем је расписана потјерница. Јурић је по потјерници ухапшен у Требињу крајем марта 2018. године и тада је пуштен на слободу јер је утврђено да поред хрватског има и држављанство БиХ, јавља АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана