Суд БиХ: Нема основа за притвор

РТРС
Суд БиХ: Нема основа за притвор

Апелационо одјељење Суда Босне и Херцеговине донијело је рјешења којима су одбијени као неосновани приједлози Тужилаштва Босне и Херцеговине за одређивање притвора оптуженима Петру Митровићу, Слободану Јаковљевићу , Александру Радовановићу, Браниславу Медану, Брани Џинићу, Миленку Трифуновићу, Мирку (Шпире) Пекезу, Мирку (Миле) Пекезу и Милораду Савићу, саопштено је из Суда БиХ.

Према поменутим лицима, Тужилаштво Босне и Херцеговине је, након доношења одлука апелационих вијећа Суда БиХ којима је оптуженима обустављено извршење казне затвора, односно дуготрајног затвора, поднијело приједлоге за одређивање притвора.

Захтјеви Тужилаштва БиХ за одређивање притвора разматрани су у контексту фазе поступка у којем се ови предмети тренутно налазе. Одлуком Уставног суда БиХ укинуте су другостепене пресуде Суда БиХ којима су ова лица правноснажно осуђена на казне затвора односно дуготрајног затвора и предмети су враћени у фазу жалбеног поступка, што је за посљедицу имало и обустављање извршења казне поменутим лицима, јер је укидањем другостепених пресуда Суда БиХ престао да постоји законски основ за њихово даље издржавање казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана