Шућур и Јошило тукли директора Еврорада

Небојша Томашевић
Шућур и Јошило тукли директора Еврорада

Бањалука - Свједок тужилаштва Бранислав Репац из Новог Града по други пут је промијенио исказ у бањалучком Окружном суду на суђењу Зорану Шућуру (41) из Добоја и Јовану Јошилу (29) из Бањалуке, оптуженим за изнуду и премлаћивање власника предузећа "Еврорад" Мирка Кривокуће из Новог Града.

Репац је радник "Еврорада", а на суђењу одржаном 16. маја у бањалучком Окружном суду порекао је исказ дат у полицији и навео да није видио да су Јошило и Шућур тукли Кривокућу. Данас је, ипак, казао да је видио да су га они тукли.

Репац је истакао да жели да измијени исказ дат пред судом и да потврди оно што је рекао у полицији.

- Тог 29. фебруара радио сам у "Еврораду" и видио када је младић у бијелој кошуљи, а сад знам да је то Шућур, ударио Кривокућу и он је пао. Пришао је други, виши младић Јошило и заједно са Шућуром ногама су шутирали Кривокућу - казао је Репац.

Додао је да ударци нису били јаки и да су оптужени послије одређеног времена покушали да увуку Кривокућу у свој "ауди A6", али им је он побјегао. Репац је још казао да је чуо да оптужени помињу договор и да Кривокућа мора да донесе новац до 16 часова у Бањалуку. Он је казао је да се боји новчане казне и затвора због свједочења.

Полицајци који су обавили увиђај послије инцидента у "Еврораду" Миро Јандрић и Смаил Екић казали су да им је Кривокућа рекао да га је због дуга напао Шућур. Рекли су да су га затекли узнемиреног и прљавог од прашине и земље. Инспектор из полиције у Новом Граду Бранислав Раилић потврдио је да му је Кривокућа у фебруару, прије него што је нападнут, пријавио да му пријети Шућур.

Шућур и Јошило оптужени су да су 29. фебруара ове године дошли у круг предузећа "Еврорад" како би од власника Кривокуће изнудили дуг од 28.000 марака, које је Кривокућа дуговао Шућуру. Потом су претукли Мирка Кривокућу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана