Суад Куралић осуђен на девет мјесеци затвора

Срна
Суад Куралић осуђен на девет мјесеци затвора

Сарајево - Суд БиХ осудио је Суада Куралића на девет мјесеци затвора због продуженог кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом кривотворење исправе, саопштено је из Суда БиХ.

Пресуда је донесена јуче, након разматрања и прихватања споразума о признању кривице.

Куралић је проглашен кривим да је, као директор и одговорно лице правног лица "Кусми пром" у Тузли, путем овог правног лица увозио украдене радне машине из Њемачке, које су потом царињене на основу кривотворених фактура те даље продаване другим правним лицима.

Оптуженом је према одребама Кривичног закона у изречену казну затвора урачунато вријеме проведено у притвору, те одузета имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 23.500 КМ, додаје се у саопштењу.

Наведени новчани износ оптужени је дужан да уплати у корист буџета БиХ у року од 30 дана од дана правоснажности пресуде.

Од оптуженог Куралића трајно су одузети предмети кориштени у извршењу кривичног дјела.

Оптужени је обавезан да надокнади трошкове судског поступка, о чијој висини ће суд одлучити посебним рјешењем, након прибављања потребних података.

Истом пресудом, Суд БиХ је правно лице "Кусми пром" у Тузли прогласио кривим за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца у вези са кривичним дјелом кривотворење исправе и изрекао казну престанка правног лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана