Ступар ножевима бранио очуха

Небојша Томашевић
Ступар ножевима бранио очуха

Бањалука - Изношењем завршних ријечи тужилаштва и одбране јуче је у бањалучком Окружном суду завршено суђење Стефану Ступару (21) из Шипова, оптуженом за покушај убиства тројице комшија, и његовом очуху Бојан Малиновићу (51), који је оптужен за учествовање у тучи.

Изрицање пресуде предсједник судског вијећа Олга Пантић заказала је за сутра.

Окружни тужилац Саша Лаботић затражио је да оптужени буду проглашени кривим, док одбрана сматра да за то нема доказа.

Према оптужници, Ступар и Малиновић су 27. августа прошле године око 20.30 часова напали комшије Миладинка Савичића (42), Мирка Јовића (55) и Зорана Малиновића (53).

Свему је претходила свађа осумњичених са Јовићем и Зораном Малиновићем. Током туче Ступар је узео два ножа и избо Јовића, Савичића и Зорана Малиновића испред чије куће се све и одиграло у селу Драганић Подови код Шипова.

Сва тројица повријеђених су превезена у Универзитетски клинички центар у Бањалуци, гдје су се опоравили. Прије ове туче испред куће рањеног Зорана Малиновића мјештани су пекли печенице, спремајући храну за збор поводом Велике госпојине и отварања православне цркве у Драганић Подовима.

Прије изношења завршних ријечи своје виђење догађаја изнијели су Ступар и Бојан Малиновић и испричали да су они први нападнути. Ступар је казао да је све кренуло када је Јовић скинуо капу с главе његовог очуха и почео да их вријеђа. Он је рекао да је видио да је без икаквог повода Зоран Малиновић ударио његовог очуха Бојана и оборио на земљу, док су Савичић и Јовић тукли њега. Истакао је да је узео ножеве да одбрани очуха Бојана Малиновића и себе те да се не сјећа да је било кога убо ножем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана