Стојићевој супрузи не одузимају имовину

Небојша Томашевић
Стојићевој супрузи не одузимају имовину

Бањалука - Врховни суд РС укинуо је рјешење бањалучког Окружног суда о трајном одузимању имовине Љиљане Стојић, вриједне око 400.000 марака и случај вратио на ново суђење.

Стојићева је супруга бившег шефа Кабинета предсједника РС Мирка Стојића, који је осуђен на двије године затвора због злоупотребе службеног положаја и овлашћења. Имовина Стојићеве је била одузета због сумње да је стечена кривичним дјелом.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић је објаснила да је вијеће уважило жалбу Стојићеве и предмет вратио на ново одлучивање. Првостепено рјешење о одузимању имовине Стојићеве Окружни суд Бањалука донио је у децембру прошле године. Према овом рјешењу, Стојићевој је одузет трособан стан у Бањалуци од 96 метара квадратних и гаража површине 14 метара квадратних.

Рјешењем је био одузет и четворособан стан од 133 квадрата и гаража од 20 квадрата у Новом Саду. Захтјев за одузимање имовине Љиљане Стојић Специјално тужилаштво РС поднијело је у јануару 2013. године, након финансијске истраге и пресуде њеном супругу.

Он је правоснажно осуђен на двије године затвора у Врховном суду РС 30. новембра 2012, након што му је укинута првостепена пресуда, којом је био осуђен на пет година затвора.

Осуђен је због злоупотреба које је починио док је обављао послове шефа, односно генералног секретара Кабинета предсједника РС. Злоупотребе је починио и током обнове и реконструкције зграде Палате предсједника РС у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана