Стијаковић се од оца сакрио иза сећије

Горан Обрадовић
Стијаковић се од оца сакрио иза сећије

Бањалука - Свједок тужилаштва Синиша Пауновић рекао је у петак у наставку суђења оптуженима за убиство Радована Стијаковића (49) да је жртва био добар човјек, али кратких живаца.


Према оптужници, за убиство Стијаковића оптужени су његов син Роберт Стијаковић (29), који је означен како организатор убиства, те Данијел Дујић (26) као директни извршилац убиства које се догодило 22. јануара ове године у Кочићеву код Градишке.

Пауновић је испричао да је Роберт био побјегао од куће у Србију са својом дјевојком и да се послије неког времена вратио, те да су тада Стијаковић, Дујић и он изашли у град.

- Послије изласка дошли смо код Дујића у кућу. Након десетак минута Радован је залупао на врата. Роберт се препао и прво сакрио иза завјесе, а потом иза угаоне. Ја сам отишао у другу собу и легао на кревет. Кад му је Дујић отворио врата, он је ушао у кућу и почео да тражи Роберта и звао га да иде с њим кући - рекао је Пауновић. Послије неког времена нашао га је иза кревета и тада му рекао:

- Гдје си, нинџа.

- Чуо сам како Роберт говори оцу да га пусти да сам рјешава своје проблеме и да не треба да му се мијеша у живот. Након разговора Радован је рекао Роберту да узме ствари и да иду кући, што је овај и учинио - појаснио је Пауновић.

Предсједник вијећа Весна Станковић-Ћосовић одбила је приједлог тужилаштва да на суђењу буде прочитан исказ који је дала мајка убијеног Марија Ждјела.

Ждјела је из Њемачке доставила налаз према којем због психичких проблема не може свједочити, али овај налаз није имао печат па га суд није прихватио. Ждјела ће ипак бити саслушана у наставку суђења које је заказано за 9. јул.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана