Стијаковић договорио убиство из користољубља

Горан Обрадовић
Стијаковић договорио убиство из користољубља

Бањалука - Тужилац Сњежана Петковић јуче је у Окружном суду у Бањалуци измијенила оптужницу против Роберта Стијаковића (29) и Данијела Дујића (26) оптужених за убиство Радована Стијаковића (49) у Кочићеву у Градишци.

Петковићева је рекла да се до сада Стијаковић теретио за подстрекивање Дујића на убиство Радована Стијаковића, а према измијењеној оптужници он је оптужен да се договорио са Дујићем за убиство из користољубља. Поред овог Роберт је оптужен и за недозвољену производњу и промет оружја и војне опреме.

Како се наводи у оптужници, њих двојица су 19. јануара ове године у кафићу "Казабланка" у мјесту Кочићево код Градишке, испланирала и договорила убиство Радована.

Роберт се тада договорио са Дујићем да убије његовог оца тако што му је обећао да ће му помоћи да се снађе у животу, те да ће њих двојица након тога добро живјети, с обзиром на то да је његов отац имућан човјек, а он и његова сестра једини насљедници. Дујић је на то пристао те је 22. јануара око 22 часа, након што га је Роберт довезао својим "мерцедесом" у непосредну близину куће и предао му аутоматску пушку из које је, по претходном договору, требао да убије његовог оца, изашао из аута. Затим је пришао кући са задње стране, на мјесту које није покривено видео-надзором, гдје је сачекао да Радован дође кући.  Роберт се за то вријеме аутом вратио у Нову Тополу, гдје је са супругом боравио на слави код пунца.  Када је око 23 часа Радован ушао у кућу и сјео за радни сто у трпезарији у приземљу, Дујић је кроз прозор испалио рафал према њему, од чега га је убио са најмање 10 хитаца који су га  погодили  у главу, врат и горњи дио леђа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана