Старица рекла да је зет тукао и опљачкао

Небојша Томашевић
Старица рекла да је зет тукао и опљачкао

Бањалука - Јања Ружичић (80) из Бањалуке изјавила је да је њен зет Драган Плавшић (39) напао и опљачкао заједно са непознатом особом и затражила да се он строже казни.

Ово је казала у исказу датом тужилаштву током истраге, а који је јуче прочитан у бањалучком Окружном суду на наставку суђења Плавшићу и Милану Бераку (21), који се терете за разбојништво. Судија Олга Пантић саопштила је да  Ружичићева због болести није могла да дође на суђење.

Пред тужиоцима је старица рекла да је непозната особа држала за руке, а да је Плавшић ударио неколико пута, а потом украо новац из грудњака.

Изношењем ових доказа завршено је суђење, а у завршној ријечи тужилац Драгана Липовчић је истакла да је оптужница доказана и затражила да се Плавшић и Берак осуде по закону. Адвокат Владимир Раосављевић је затражио да се Плавшић блаже казни због поремећаја личности јер је оболио током рата у који је отишао са 18 година и био у елитним јединицама. Бранилац Берака, адвокат Небојша Милановић од судског вијећа је затражио да при одмјеравању казне узме у обзир бројне олакшавајуће околности за његовог брањеника.

Плавшић и Берак су оптужени да су 1. септембра прошле године ушли у кућу Плавшићеве пунице Јање Ружичић у бањалучкој улици Косте Јарића и напали је у намјери да је опљачкају. Берак је држао за руке, а Плавшић је ударио више пута. Када је старица почела да вришти, Плавшић је у њеном грудњаку пронашао између 3.000 и 4.000 марака, које је украо, а затим су обојица побјегли.

Судија Олга Пантић рекла је да ће пресуда бити изречена 22. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана