Шта пише у оптужници за убиство Саше Кулишића

Н. Томашевић
Шта пише у оптужници за убиство Саше Кулишића

ДОБОЈ - Дражен Лазаревић и Андреа Кајганић оптужени су за тешко убиство њеног супруга Саше Кулишића којег су усмртили 30. јануара у периоду од 1.04 до 1.24 часа ујутро.

Оптужницу је подигло добојско Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у том граду.

Према ранијим незваничним информацијама Лазаревић је у вријеме злочина био љубавник Кајганићеве.

Оптужница Андреу  и Лазаревића терети да су раније разрадили план за овај злочин, а у свему је учествовала и малољетна кћерка осумњичене и жртве К.А. која је таблете "треана" стављала оцу у воду по договору са њима. Те таблете је оптужена Андреа и раније кришом давала супругу Саши због којих се он осјећао  лоше.

Како се  наводи у оптужници поменуте таблете "треана" од 10 милиграма, знајући за њихово дејство,  купила је Андреина  сестра В. М.  29. јануара у апотеци у Добоју. Таблете је дала Лазаревићу који је из кесе извадио већу количину те их  предао малољетници К.А., а она их је иситнила и помијешала са водом.

- Малољетница  је потом према договору са Андреом  и Лазаревићем, у вечерњим часовима отишла у породичну кућу гдје је становала заједно са  оцем  Кулишићем, те у воду у којој су биле измрвљене таблете исциједила лимун и направила лимунаду коју му је дала да попије - стоји у оптужници.

Како се даље наводи,  дјевојчица К. А. је оцу дала пиће у намјери како би га по договору са мајком Андреом и Лазаревићем дејство таблета омамилое,  успавалое и  онеспособило да пружи отпор.

- Након што су таблете почеле дјеловати и оштећени Кулишић  заспао, малољетница је обавијестила мајку Андреу и Лазаревића да он чврсто спава. Након тога  су  Андреа и Лазаревић  дошли пред породичну кућу са изнајмљеним возилима "пежо" и  "рено"- стоји у оптужници.

Додаје се да су по  уласку у кућу они малољетној К.А. рекли да иде у дневни боравак и затвори врата.

-  Затим су Андреа и Лазаревић  ушли су у спаваћу собу гдје је на брачном кревету спавао оштећени Кулишић у црној мајици и доњем вешу, након чега су му заједно задали неколико удараца у предјелу главе, нанијевши му на тај начин разредно нагњечну рану у предјелу спољашње лијеве обрве. Потом су му заједно сивом љепљивом траком облијепили главу у предјелу уста и очију, након чега су му руке завезали конопцем на леђима и облијепили сивом љепљивом траком у предјелу ручних зглобова - наводи се у оптужници.

Додаје се да су Кулишићу ноге завезали конопцем и облијепили сивом љепљивом траком у предјелу скочних зглобова и тако га онеспособљеног изнијели из куће и ставили у гепек  возила "пежо."

- Након тога се Лазаревић   возећи "рено" упутио према мјесту Преслица, а  Андреа га је  управљајући "пежом". Доласком у непосредну близину излетишта Преслица,  Андреа са "пежоом"  одвезла узбрдо гдје је зауставила возило у 01.39 часова, у непосредној близини базена за воду, гдје су из гепека извадили оштећеног Кулишића којег су вукли до низбрдице и оставили на земљи,а  затим су му заједно ножем убодне ране у предјелу стомака - пише у оптужници.

Како се прецизира оштећени је у предјелу лијеве стране трбушног зида задобио убодну рану величине 50 са 25 милиметара, те двије убодне ране у предјелу десне стране трбушног зида величине 35 са 10 милиметара и 25 са 10 милиметара, те у средишној линији трбушног зида убодну рану величине 80 x 55 милиметара.

- Оштећени је од повреда, а услијед развоја стања тешког трауматског и хиповолемичког шока преминуо. Осим тога имао је и повреде у виду огуљотина у предјелу чела, на врху лијевог рамена, на трбушном зиду са десне стране, на предњој спољашњој страни десне наткољенице у горњој трећини, у предјелу десне задњице, на оба кољена, на предњим странама обије поткољенице, на натплату лијевог стопала, на спољашњој страни лијеве поткољенице, те крвни подлив у предјелу задње стране десног скочног зглоба и десне поткољенице - стоји у оптужници.

Након тога су се Андреа и Лазаревић са изнајмљеним возилима удаљили са лица мјеста.

- Андреа се пежоом упутила у Бањалуку гдје је изнајмила стан, а Лазаревић се возилом вратио до породичне куће оштећеног Кулишића гдје се поздравио са малољетном К.А., након чега је извјесно вријеме боравио у стану В.М. у улици Краља Петра првог, а затим је у јутарњим часовима рено паркирао на паркинг 2Џ.б." и "мерцедесом се упутио у Бањалуку- пише у оптужници.

Наводи се да је малољетна К.А.,  према договору и разрађеним планом са мајком Андреом и Лазаревићем, у јутарњим часовима назвала кума Б.Д. и рекла му да тате нема код куће, али су његове личне ствари у кући и да је кревет крвав.
Оптужница Андреу Кајганић и Дражена Лазаревића терети за кривично дјело тешко убиство које су починили као саизвршиоци зашто је предвиђена најмања казна од 10 година или дуготрајни затвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана