Србији достављена документација за изручење Владана Пејушића

Н.Т.
Србији достављена документација за изручење Владана Пејушића

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ прослиједило је тражену документацију правосудним институцијама Србије за изручење Владан Пејушића званог Сарајлија којем се на терет ставља организовани криминал и тешка убиства, саопштено је из поменуте институције.

Према незваничним информацијама Пејушић се доводи у везу са убиствима Синише Миличевића - Тигра 2018. године и Милоша Остојића 2019. године у Источном Сарајеву.

Како је саопштено из Тужилаштва, Пејушић се користи и идентитетом Мирко Вукмировић и дуже вријеме је био недоступан правосуђу БиХ.

- Осумњичени је прије око мјесец дана ухапшен по међународној потјерници на подручју Србије те је покренут поступак за његово изручење. Он се налази под истрагом због кривичних дјела организовани  криминала и тешких убистава почињених на територији БиХ-саопштило је Тужилаштво БиХ не наводећи друге детаље.

Синиша Миличевић звани Тигар убијен је 31. маја 2018. године испред улаза у згради гдје је живио са супругом и двоје дјеце. Убица је у њега испалио три метка, а четврти га је окрзнуо. Његова породица никада јавно није говорила о могућим мотивима убиства. Миличевић је био познат као власник угоститељског објекта "Родео" у Источном Новом Сарајеву.

Пејушић је наводно припадник Кавачког клана и такође је близак познатом криминалцу Дарку  Елезу који се терети  за учешће у убиствима  Милићевића и  Остојића што је он негирао. 

Милош Остојић из Источног Сарајева убијен је 2. јануара 2019. године у сачекуши у Карађорђевој улици у насељу Лукавица у Источном Сарајеву испред свог клуба "Спарта". Нападач, који је био маскиран фантомком је у Остојића пуцао чим је овај изашао из аутомобила испред клуба. Остојић је, тешко рањен, пао на асфалт, а убрзо након тога је преминуо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана