Сплит: Држављанин БиХ ослобођен оптужбе за злостављање пасторке

Aгенције
Сплит: Држављанин БиХ ослобођен оптужбе за злостављање пасторке

Сплит - Држављанин БиХ (66) којег је пасторка пријавила да ју је сексуално злостављао на подручју Сплита ослобођен је оптужбе у Жупанијском суду у Сплиту јер је утврђено да је дјевојка све измислила.

Полиција је повела истрагу 2005. године када је дјевојка, која је била у доби од 17 година, пријавила полицији да ју је очух злостављао.

Послије подизања оптужнице на главном претресу судско вијеће је утврдило да је она све измислила. Судије су оцијениле да исказ дјевојке није вјеродостојан јер га је мијењала више пута. Вјештачењем је утврђено да је дјевојка све измислила и да је још увијек дјевица.

Када је пријавила очуха полицији, дјевојка је навела да је са њим и мајком живјела је у заједничком стану. Рекла је да је он почео са сексуалним насртајима још 1998. године, када јој је мајка отишла у болницу како би родила њихово заједничко дијете.

Истакла је да је тада спавала у соби са братом када је ушао њихов очух и легао у њен кревет.

Према њеним ријечима, током сљедеће четири године у шест наврата је насилно обљубио.

Током истраге очух је негирао да је ју напастовао, а мајка и брат су такође казали да нису примијетили сексуално злостављање.

У међувремену је дјевојка пребачена у старатељску породицу,  те јој је дијагностикован посттрауматски поремећај.

Током суђења, вјештачење је показало да је дјевојка дјевица и љекари су закључили да није могуће да је имала потпуни сексуални однос без дефлорисања.

Послије тога је поново позван психијатар, који је узрок њених оптужби видио у неповољним условима живота и лошем односу са мајком, што је довело до психичких сметњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана