Спавао са експлозивом под главом

Небојша Томашевић
Спавао са експлозивом под главом

Мостар - Оптужени за недозвољено држање оружја или експлозивних материја Данијел Росић (27), који је прошле године ухапшен због сумње да је намјеравао да разнесе кафић у Мостару, спавао је с експлозивом под јастуком.

Ово су данас изјавили свједоци Тужилаштва на почетку суђења Росићу у Општинском суду у Мостару. Полицијски инспектори Дарио Билушић и Зоран Зеленика, који су 20. децембра прошле године ухапсили Росића, казали су да  је он  експлозивну направу тешку 1,5 килограма држао у торбици скривеној под јастуком на кревету.

Зеленик је рекао да се  Росић није изненадио када је видио полицајце пред својом кућом.

- Када смо му рекли шта тражимо, он је рекао: "У реду је, то сам и очекивао"  и кренуо у собу. С обзиром на то да је у питању био експлозив, ја сам кренуо за њим. Он је у соби преврнуо јастук на кревету, испод којег  је био плави несесер из којег је вирио штапин. Рекао сам му да то не дира јер је било спремно да се активира. Затим је предао ту направу  нама - изјавио је Зеленика.

Оптужницом се Росићу ставља на терет   да је набавио и држао  експлозив.  Иако је осумњичен за планирање напада у Мостару, он за то кривично дјело није оптужен.

Ухапшен  је крајем децембра прошле године због информација  да код себе држи експлозив с којим се планира разорни напад у Мостару. За ово кривично дјело је с тужилаштвом био закључио споразум о признању кривице, али је од њега одустао на суђењу крајем јануара ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана