Сним­ке су­ђења му­жу пос­та­ви­ла на ин­тер­нет

Н. Т.
Сним­ке су­ђења му­жу пос­та­ви­ла на ин­тер­нет

Са­ра­је­во - Аген­ци­ја за ис­тра­ге и за­шти­ту (SIPA) пре­тре­сла је стан су­пру­ге Зи­ја­да Тур­ко­ви­ћа, Шеј­ле, због сумње да је на ин­тер­нет нео­влаш­ће­но пос­та­ви­ла сним­ке са су­ђења му­жу.

Зи­јад Тур­ко­вић је осу­ђен на 40 го­ди­на за­тво­ра због ру­ко­во­ђења зло­чи­на­чком ор­га­ни­за­ци­јом, ви­ше убис­та­ва, ра­збој­ни­шта­ва, швер­ца дро­гом и дру­гих кри­ви­чних дје­ла, а њего­ви са­уче­сни­ци на уку­пно 55 го­ди­на.

Из SIPA је, на­во­де­ћи ини­ци­ја­ле, са­оп­ште­но да Шеј­лу Тур­ко­вић сумњиче да је по­чи­ни­ла кри­ви­чно дје­ло по­вре­да тај­нос­ти пос­туп­ка.

- Осумњиче­на је нео­влаш­ће­но објављива­ла ма­те­ри­ја­ле из пос­туп­ка ко­ји се во­ди пред Су­дом БиХ. Пре­трес је ура­ђен по на­ре­дби овог су­да ка­ко би се при­ку­пи­ли до­ка­зи у овом пос­туп­ку - са­оп­ште­но је из SIPA.

Пре­ма не­зва­ни­чним ин­фор­ма­ци­ја­ма, по­ли­ци­ја је ут­врди­ла да је са ин­тер­нет адре­се ко­ју она ко­рис­ти на друш­тве­ну мре­жу "Ју­т­јуб" пос­тављен спор­ни ма­те­ри­јал са су­ђења Зи­ја­ду и дру­ги­ма. Извор бли­зак ис­тра­зи је ка­зао да се на "Ју­т­јуб" про­фи­лу под име­ном "Со­ра­ја Q" ви­ди да је та осо­ба пос­тављала искључи­во сним­ке су­ђења Зи­ја­ду и дру­ги­ма. Посљедњи сним­ци су пос­тављени при­је два мје­се­ца.

Пре­ма не­зва­ни­чним ин­фор­ма­ци­ја­ма, Шеј­ла је сво­јим по­зна­ни­ци­ма ис­при­ча­ла да ни­је учи­ни­ла оно за шта је сумњиче и да сумња да је "ме­та по­ли­ци­је" јер је аме­ри­чком ту­жи­оцу на Ко­со­ву по­сла­ла не­ки до­ку­мент ко­ји се одно­си на ли­де­ра Са­ве­за за бољу бу­ду­ћност и са­ра­јев­ског бизнисмена Фа­хру­ди­на Ра­дон­чи­ћа. Тур­ко­ви­ће­ва се ју­че ни­је јављала на број­не по­зи­ве из "Гла­са Српске" ка­ко би­смо чу­ли њену при­чу.

Про­тив Тур­ко­ви­ће­ве је во­ђен пос­ту­пак због угро­жа­вања си­гур­нос­ти адво­ка­та Изе­та Ба­жда­ре­ви­ћа. Она је у сеп­тем­бру 2010. го­ди­не ис­пред су­дни­це Су­да БиХ при­је­ти­ла смрћу њему и њего­вој по­ро­ди­ци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана