Смиљанић позивао полицајце и тужиоце

Небојша Томашевић
Смиљанић позивао полицајце и тужиоце

Бањалука - Бранислав Смиљанић (38) из Бањалуке, који је оптужен за зеленаштво, изнуде и прање новца, остварио је више стотина комуникација путем мобилног телефона са људима у разним институцијама, међу којима су најбројнији разговори позивом бројева мобилних телефона регистрованих на МУП РС, Специјално тужилаштво РС и Основни суд у Бањалуци.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду казао аналитичар МУП-а РС Мирослав Кострешевић.

Његовим свједочењем завршен је доказни поступак у овом предмету, а изношење завршних ријечи тужилаштва и одбране заказано је за 12. фебруар ове године.

- Број мобилног телефона, који је према оптужници користио оптужени (065405……), праћен је од 28. априла до 5. октобра 2012. године. За то вријеме путем овог телефонског броја остварене су 16.154 различите комуникације. Међу њима је и велики број комуникација према мобилним телефонима лица које је тужилаштво означило као оштећене - рекао је Кострешевић.

Он је додао да је више стотина комуникација остварено и са  бројевима регистрованим на државне институције.

- Ријеч је углавном о мобилним телефонима који су као правна лица регистровани на МУП РС, Специјално тужилаштво РС и Основни суд у Бањалуци - објаснио је Кострешевић.

Он није могао да прецизира који су полицијски и правосудни службеници користили те телефоне. Кострешевић је казао и да је већина комуникација остваривана преко базне станице "Старчевица 3", која покрива и Булевар Степе Степановића, на којем је Смиљанић становао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана