Случај Дарко Елез: Скоро половина оптужених одбацила кривицу

СРНА
Случај Дарко Елез: Скоро половина оптужених одбацила кривицу

Сарајево - У Суду БиХ завршен је први дио рочишта у предмету против "Дарка Елеза и других", на којем се 14 од 32 оптужена изјаснило да нису криви за више тешких кривичних дјела организованог криминала за која су оптужени.

Кривицу су данас негирали Бојан Цвијан, Сеад Робовић, Бенан Дорић, Марко Крајишник, Љубиша Лаловић, Един Ахметспахић, Мухамед Рамић, Дејан Вукосављевић, Елвис Златић, Елвира Кајевић, Мехмед Кајевић, Нермин Тахировић, Азим Кајевић и Адмир Ахметспахић.

На данашњем рочишту није се појавило седам оптужених који су ухапшени у акцији "Лутка". Дарко Елез, Владимир Пандуревић, Васо Љубибратић и Бранимир Минић налазе се на издржавању затворске казне у Србији, док Давор Елез, Милан Митић и Милосав Весковић имају адресе пребивалишта у Србији.

Данашњем рочишту није присуствовао ни Химзо Ћато, који је на издржавању затворске казне у Зеници.

Кадрија Кулић, бранилац оптуженог Давора Мандића, затражио је да се рочиште за изјашњење о кривици његовог брањеника одгоди на краће вријеме, док им Тужилаштво БиХ не омогући увид у доказе против Мандића.

Суд ће донијети одлуку да ли ће приједлог о издвајању поступка у односу на ове оптужене бити усвојен.

Тужилаштво БиХ подигло је 28. августа прошле године оптужницу против 32 особе у предмету "Лутка", који се односи на једну од највећих организованих криминалних група у постдејтонској БиХ.

Оптужени се терете за организовани криминал у вези са више убистава и тешких убистава, оружаних пљачки банака и транспорта новца у вишемилионским износима, пљачке, разбојништва, прање новца и друга тешка кривична дјела.

Њима се на терет стављају нека од најтежих дјела организованог криминала почињена у протеклих 10 година на подручју БиХ. /крај/веб/дад

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана