Словенцу пет година робије

Небојша Томашевић
Словенцу пет година робије

Бањалука - Младен Милидраговић звани Словенац и Зоран Вујмиловић, који се терете за недозвољену производњу и промет опојних дрога, закључили су споразум о признању кривице са бањалучким Окружним тужилаштвом којим је предвиђено да буду осуђени на укупно осам година затвора.

Према споразуму, Милидраговић би требао да буде осуђен на пет, а Вујмиловић на три године затвора.

Оптужница против њих је подигнута 22. августа ове године, а осим њих оптужени су и Димитрије Ваван из Бањалуке и Марин Дандић из Приједора.

Терете се да су од новембра 2011. до маја ове године препродавали хероин, кокаин и марихуану на подручју Бањалуке, Приједора и Градишке. Према наводима у оптужници хероин и кокаин набављао је Милидраговић од непознатог лица и препакивао их у мања паковања и продавао. Наводи се да је 31. јануара ове године продао 504 грама хероина Елвиру К., а дио дроге је предао оптуженима Вујмиловићу, Дандићу и Вавану, који су ту дрогу даље продавали по цијенама од десет до 100 марака, зависно од количине.

Сви су ухапшени у акцији бањалучке полиције "Замак", у којој је пронађено око 540 грама хероина. Милидраговић и Вујмиловић се налазе у притвору, а Ваван и Дандић се бране са слободе.

У акцији "Замак" осим њих хапшени су: Милидраговићева невјенчана супруга Наташа Кочић-Милидраговић, Владимир Поповић, Синиша Малбашић, Душко Карлица, Горан Галић и Гојко Рељић. Они су  били добро организована криминална група у којој се тачно знало ко је и за које послове задужен. Постоји сумња да су они у претходном периоду продали већу количину хероина на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора. Полицији су одраније због истих или сличних кривичних дјела познати: Ваван, Рељић, Поповић, Дандић, Малбашић, Карлица и Галић.

Познати

Младен Милидраговић полицији је познат одраније и више пута је хапшен због разних кривичних дјела. Он и његова тада невјенчана супруга Наташа били су ухапшени и 2005. године са још неколико особа због продаје хероина и кокаина. Милидраговић је послије тога и 2008. године био ухапшен такође због трговине дрогом.

Зоран Вујмиловић је хапшен у октобру прошле године када је полиција код њега пронашла 0,4 грама кокаина, бејзбол палицу и пиштољ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана