Синиша Јунгић негирао кривицу за смрт суграђанина

Небојша Томашевић
Синиша Јунгић негирао кривицу за смрт суграђанина

Бањалука - Синиша Јунгић из Челинца, негирао је у бањалучком Окружном суду, кривицу за смрт суграђанина Миле Шугића (36).

Шугић је умро након што га је Јунгић претукао. Послије негирања кривице његов предмет биће упућен Судском вијећу.

Према оптужници све се десило 23. маја ове године када се Јунгић потукао са Шугићем у кафићу "Монца" у Челинцу. У оптужници се наводи да су сукоб и туча избили након што се Шугић недолично понашао у кафићу због чега га је Јунгић упозорио.

Шугић је скидао мајицу и добацивао гостима па га је Јунгић опоменуо да то не чини. Након опомене пришао је госту који се недолично понашао и покушао да га избаци из кафане. Тада је дошло до туче која је настављена испред улазних врата локала. У једном тренутку Јунгић је гурнуо Шугића и он је пао низ степенице и ударио главом о бетон. Усљед тог пада задобио је тешку повреду главе, излив крви у мозак усљед чега је убрзо преминуо.

Јунгић је оптужен за кривично дјело наношење тешке тјелесне повреде са смртном посљедицом. Према кривичном закону Републике Српске за ово дјело предвиђена је казна од године до 12 година затвора.

Настрадали Шугић је особа која је раније имала одређених психичких проблема. Привођен је 2011. године у априлу и смјештен на бањалучки Клинику психијатрије након што је запалио своју викендицу и покушао да се објеси.

Међутим, конопац којим се покушао објесити је пукао а Шугић је пао на земљу и задобио лакше повреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана